Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Експрацівниці Харківської дирекції АТ «Укрпошта» повідомлено про підозру у колабораційній діяльності

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру у колабораційній діяльності колишній працівниці Харківської дирекції АТ «Укрпошта» (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

За даними слідства, підозрювана добровільно прийняла рішення в період воєнного стану співпрацювати з представниками держави-агресора. Вона зайняла посаду керівника одного з відділень поштового зв’язку КП «Пошта», яке облаштували у приміщенні окупаційної адміністрації м. Балаклія. 

Використовуючи матеріальні ресурси АТ «Укрпошта», підозрювана поширювала друковані джерела інформації, які дискредитували Збройні Сили України та діючу владу, закликала громадян України перейти на бік ворога та пропонувала працевлаштування у відділеннях КП «Пошта», підконтрольних окупаційній адміністрації РФ.

Крім того, вона організовувала зібрання місцевих жителів для здійснення агітаційних дій, спрямованих на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації та незаконних збройних формувань.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.