Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ексочільнику Херсонської ОВА повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру колишньому голові Херсонської обласної державної адміністрації за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману, вчиненого у великому розмірі.

За даними слідства, колишній високопосадовець на початку військової агресії РФ проти України отримав у тимчасове користування автомобіль.

У липні 2022 року, після звільнення з посади голови Херсонської ОВА, перебуваючи у м. Києві, він забезпечив підроблення довіреності від власниці транспортного засобу щодо права відчуження цього автомобіля.

У вересні 2022 року у Києві, на підставі підробленої довіреності він «продав» зазначений автомобіль своєму водієві, який цього ж дня нібито продав цю автівку підозрюваному.

Доводячи до кінця свій злочинний умисел, підозрюваний зареєстрував у сервісному центрі автомобіль на власне ім’я.

У такий спосіб колишній голова Херсонської ОДА заволодів чужим майном, спричинивши шкоду потерпілій на суму понад 500 тис грн.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 3 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України.

Досудове розслідування здійснює НП України за матеріалами ДЗНД СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.