Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ексдепутатку Київради судитимуть за вчинення ДТП у стані наркотичного сп’яніння

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт відносно ексдепутатки Київської міської ради за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння (ч. 2 ст. 286-1 КК України).

27 листопада 2022 року в Києві сталася дорожня пригода за участі ексдепутатки Київради.

Розслідуванням встановлено, що вона, керуючи автомобілем марки «Volkswagen Polo» в стані наркотичного сп’яніння, рухалася по проспекту С. Бандери у напрямку вул. Богатирської.

Наблизившись до нерегульованого пішохідного переходу, водійка не змогла оцінити зміну дорожньої обстановки та здійснила наїзд на жінку-пішохода, заподіявши їй тяжкі тілесні ушкодження.

За висновками експертів, причиною виникнення дорожньо-транспортної пригоди є порушення вимог ПДР, що знаходяться у прямому причинному зв'язку з виникненням даної ДТП та її наслідками.

Обвинуваченій обрано запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт з електронним засобом контролю.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням ГУ Нацполіції у м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.