Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Двох посадовців Одеської регіональної філії АТ «Укрзалізниця» викрито на одержанні 200 тис грн хабара

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом посадовцям одного  з управлінь Одеської регіональної філії  АТ «Укрзалізниця» за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, посадовці, відповідальні за виконання заходів із запобігання економічним правопорушенням на залізниці, налагодили незаконну схему одержання неправомірної вигоди з співробітників виробничого підрозділу регіональної філії.  За нестворення перешкод у їх діяльності, у зв’язку з виявленням надлишків дизельного пального, вимагали щомісячну платню у сумі 100 тис грн. Вони також підбурювали керівництво виробничого підрозділу до розкрадання товарно-матеріальних цінностей Одеської залізниці.

Правоохоронці викрили їх безпосередньо під час одержання чергового траншу 200 тис грн.

Наразі вирішуються питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаних посад.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють  слідчі Управління СБУ в Одеській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.