Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Двох експоліцейських з Вовчанська на Харківщині підозрюють у держзраді

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури двом колишнім правоохоронцям заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, один із підозрюваних — експоліцейський з логістики — під час окупації Вовчанська перейшов на бік ворога. У квітні за пропозицією представників РФ він обійняв посаду «старшини» у службі тилового забезпечення у незаконному правоохоронному органі. Підозрюваний їздив разом з російськими військовими до тимчасово окупованого Луганська, де отримав форму, комп’ютерне обладнання, канцелярію для укріплення правоохоронної системи російського зразка.

Його колега — колишній оперуповноважений — також перейшов на бік ворога. Він обійняв однойменну посаду та контролював «громадський порядок», аби окупанти спокійно почували себе в місті.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого в м. Полтаві, оперативний супровід — співробітники ДБР та Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.