Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Двом службовцям на Черкащині повідомлено про підозру у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України

За процесуального керівництва прокурорів Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру колишньому спеціалісту Черкаської обласної прокуратури та службовій особі відділення АТ «Ощадбанк» в м. Черкасах у виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, підозрювані з початку повномасштабного вторгнення збройних сил РФ на територію України виправдовували та визнавали правомірною збройну агресію РФ. Вони називали війну «внутрішнім громадянським конфліктом», а злочини військовослужбовців РФ у Бучі, Кременчузі та Краматорську – «інсценуванням».

Згідно висновку експерта ці вислови є виправдовуванням, визнанням правомірною збройної агресії РФ проти України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління СБ України за оперативного супроводу Головного управління з протидії системним загрозам управлінню державою Департаменту захисту національної державності СБ України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.