Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Двом псевдоправоохоронцям з Харківщини повідомлено про підозру у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Дергачівської окружної прокуратури Харківської області двом чоловікам заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, мешканець с. Липці Харківського району під час окупації населеного пункту працював на благо ворогів. Чоловік добровільно обійняв псевдопосаду «тимчасово виконуючого обов’язки дільничного інспектора» у так званому «териториальном органе милиции с. Казачья Лопань».

Інший підозрюваний — житель с. Стрілеча, який також добровільно погодився працювати у псевдоправоохоронному органі. Він теж став «т.в.о дільничного інспектора» у «міліції».

Досудове розслідування здійснюють проводять слідчі відділу поліції №1 Харківського районного управління поліції №2 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Дергачівського міжрайонного відділу Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.