Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Двом експоліцейським з Луганщини повідомлено про підозру у колабораційній діяльності

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру двом колишнім правоохоронцям за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрювані, перебуваючи на тимчасово окупованій території Луганської області, погодилися на співпрацю з окупаційною владою.

Прийнявши пропозицію представників держави-агресора та незаконних збройних формувань «ЛНР», вони добровільно вступили на службу до незаконного правоохоронного органу. Зайняли посади в так званому «Белокуракинском РОВД МВД ЛНР».

Працюючи у незаконно створеному правоохоронному органі, підозрювані активно підтримують збройну агресію рф проти України та виконують вказівки окупантів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Києві, за матеріалами та оперативного супроводу Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Нагадаємо: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.