Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Дві псевдокерівниці з Луганщини підозрюються в колабораціонізмі

За процесуального керівництва Старобільської та Щастинської окружних прокуратур Луганської області двом громадянкам України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року колишня керівниця гуртка в комунальному закладі «Біловодський центр культурних послуг» погодилася на пропозицію представників держави-агресора та добровільно зайняла псевдопосаду «начальника відділу культури та спорту адміністрації Біловодського району ЛНР».

Інша підозрювана в період з травня по серпень 2022 року також стала працювати на ворога та добровільно обійняла псевдопосаду «начальника відділу освіти Новоайдарського району ЛНР».

На займаних посадах так звані «керівниці» виконують організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функцій у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території України.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюються слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.