Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Душили та пограбували матір військовополоненого - затримано двох осіб

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури затримано двох чоловіків за фактом розбійного нападу, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 4 ст.187 КК України).

До чергової частини Дарницького управління поліції 25 жовтня 2022 року о 13:50 год. надійшло повідомлення від жінки про те, що в хостелі, де вона працює адміністратором, невідомий чоловік схопив її за горло та почав душити до втрати нею свідомості. Прийшовши до тями, потерпіла виявила відсутність грошових коштів у сумі близько 380 тис грн, які вона зберігала при собі.

Встановлено, що син потерпілої, який працює прикордонником, з 24 лютого 2022 року перебуває у полоні в окупантів. У зв’язку з цим потерпіла отримувала від держави соціальні виплати. Ці кошти жінка планувала розмістити на депозитний рахунок у банку. 

За результатами невідкладних слідчих дій правоохоронці встановили та затримали в порядку ст. 208 КПК України двох чоловіків, які мешкали у цьому ж хостелі. Під час огляду у ванній кімнаті були виявлені та вилучені грошові кошти потерпілої.

Наразі  вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів.

Викриття правопорушення проводилось співробітниками відділу кримінальної поліції та слідчими Дарницького УП ГУ Нацполіції у м. Києві за процесуального керівництва окружної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.