Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
ДТП на Кіровоградщині внаслідок зіткнення мікроавтобусів із 4 загиблими та 13 травмованими, серед яких діти – повідомлено про підозру водію

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру водієві вантажного мікроавтобуса за фактом порушення ним правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох людей (ч. 3 ст. 286 КК України).

За даними слідства, 16 липня 2023 року в обідній час на автодорозі Кропивницький-Кривий Ріг зіштовхнулись вантажний та пасажирський мікроавтобуси.

Підозрюваний, керуючи автомобілем Opel Vivaro, грубо порушив правила дорожнього руху, здійснив виїзд на зустрічну смугу, чим створив аварійну ситуацію пасажирському мікроавтобуса Volkswagen Crafter, що рухався у зустрічному напрямку.

У салоні маршрутного мікроавтобусу перебувало 17 людей. Унаслідок аварії чотири пасажири загинули, ще 13 отримали травми, серед них – троє дітей віком 4, 13 та 17 років.

Наразі прокурори звернулися до суду з клопотанням щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.