Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Допомога у відновленні сполучення між окупованими територіями Донеччини та РФ – посадовцю «Укрзалізниці» повідомлено про підозру у держзраді

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру посадовій особі акціонерного товариства «Укрзалізниця» у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року начальник станції «Південнодонбаська» структурного підрозділу «Станція Волноваха» регіональної філії «Донецька залізниця» АТ «Укрзалізниця» перейшов на бік держави-агресора. Погодившись на пропозицію окупаційної влади РФ, він обійняв аналогічну посаду у структурі псевдоміністерства транспорту «ДНР».

Перебуваючи на цій посаді, підозрюваний активно допомагає ворогу у проведенні підривної діяльності проти України. Він особисто контролює проведення ремонтних робіт на території станції, яка зазнала пошкоджень під час бойових дій, з метою якомога швидшого відновлення залізничного сполучення між тимчасово окупованою територією Донецької області та РФ.

Такі дії направлені на подальше переправлення військової техніки і особового складу ворожої армії для проведення наступальних дій проти Збройних Сил України.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.