Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Допомагав ворогу облаштовувати кращі вогневі позиції в окупованій Бучі – судитимуть громадянина

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за вчинення державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Слідством встановлено, що громадянин України з 26 лютого по 31 березня 2022 року під час окупації збройними силами РФ міста Буча Київської області перейшов на бік ворога. Він надавав інформацію військовим підрозділам РФ про обстановку в окупованому місті і супроводжував їх під час патрулювання. Також обвинувачений знаходив для ворога вигідні вогневі позиції з метою їх облаштування та подальшого знищення військовослужбовців Збройних Сил України.

Обвинувачений проводив проросійську пропаганду серед жителів окупованого міста, здійснював психологічний та фізичний вплив на місцевих мешканців, щоб придушити можливий опір з їхнього боку військовослужбовцям збройних сил країни-агресора.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось ГСУ Нацполіції за оперативного супроводження Департаменту карного розшуку Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.