Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Допомагав ворогові в окупованому селі на Херсонщині – місцевого жителя підозрюють у пособництві

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури жителю Херсонської області повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, після окупації збройними силами РФ населених пунктів Херсонської області навесні 2022 року, підозрюваний добровільно почав допомагати окупантам.

Зокрема, він допомагав проникати у покинуті помешкання місцевих жителів, оселятися в них та грабувати залишені домоволодіння. За це він отримував паливно-мастильні матеріали, продукти харчування, медикаменти та надалі продавав їх односельцям, які вимушено залишалися в окупації. Частиною коштів чоловік ділився з окупантами.

Крім того, підозрюваний орієнтував та супроводжував пересування російських військовослужбовців по території громади під час виконання ними бойових завдань, надавав допомогу у пошуку учасників АТО/ООС та українських патріотів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.