Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Допомагав окупантам у пошуку ветеранів АТО – начальника служби безпеки президента-втікача підозрюють у пособництві державі-агресору

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора у пособництві державі-агресору заочно повідомлено про підозру начальнику служби безпеки президента-втікача (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, який упродовж 2008-2012 років очолював службу безпеки президента-втікача, під час збройної агресії рф покинув підконтрольну Україні територію поза офіційними пунктами пропуску. Перебуваючи на тимчасово окупованих територіях Донецької області та Автономної республіки Крим, він допомагав представникам збройних формувань держави-агресора у пошуку військовослужбовців ЗСУ, учасників АТО та інших патріотично налаштованих громадян України.

Не пізніше грудня 2022 року він очолив охорону губернатора Ульяновської області рф та був разом з ним 26 грудня 2022 року в тимчасово окупованому Маріуполі.

Раніше за клопотаннями прокурорів Офісу Генерального прокурора арештовано його майно – корпоративні права підприємства, готельний комплекс у Буковелі, земельні ділянки, автомобіль Mercedes-Benz GL 550, квартиру та паркомісця у столиці.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління СБУ.