Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Допомагав формувати «генеральну прокуратуру днр» та затримував противників окупаційної влади – повідомлено про підозру громадянину України

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину України заочно повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у 2014 році чоловік добровільно влаштувався «слідчим з особливо важливих справ» до так званої генпрокуратури «днр». На посаді він усіляко сприяв розвитку створених рф псевдоправоохоронних структур фактично з самого їх зародження. Через 8 років відданої служби донеччанина підвищили до «старшого слідчого» та присвоїли ранг «юриста 1 класу».

Використовуючи надані маріонетками кремля владні повноваження, він виявляв громадян України, які виступають проти псевдореспубліки. Для пригнічення людей, котрі вимушено залишилися на окупованій території, підозрюваний, відповідно до нікчемних законів «днр», проводив незаконні затримання та обшуки.

У 2022 році він відкрив кримінальне провадження стосовно українського правоохоронця за «дії, направлені на насильницьке захоплення влади». Чоловіка незаконно протримали в слідчому ізоляторі майже рік, після чого відпустили.

Наразі співробітник фейкової прокуратури перебуває у розшуку та стосовно нього слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях здійснюють досудове розслідування.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.