Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Добровільно зайняв посаду у незаконному правоохоронному органі – повідомлено про підозру мешканцю Херсонщини

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури мешканцю смт. Чаплинка Каховського району Херсонської області заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у червні 2022 року чоловік, маючи досвід участі у НЗФ «днр», добровільно вступив до незаконного правоохоронного органу, створеного на тимчасово окупованій території Херсонської області – «ГУМВД Херсонской области».

Він обійняв посаду «вр.и.о. начальника Чаплынского районного отделения полиции Каховского районного отдела полиции», а згодом «начальника отдела министерства внутренних дел по Чаплинскому МО ГУМВД Херсонской области».

Співпрацюючи з окупаційною владою, підозрюваний виявляв громадян України, які розраховувалися на місцевому ринку гривнями за придбані покупки і погрожував їм фізичною розправою.

Також він та його спільники конвоювали незаконно затриману громадянку України, погрожували їй фізичною розправою, примушували вчити гімн росії та знущались у присутності інших затриманих й так званих «поліцейських».

Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.