Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Добровільний вступ до так званої «народної міліції» у окупованому Ізюмі – повідомлено про підозру двом експоліцейським

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру двом колишнім поліціянткам за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у тимчасово окупованому Ізюмі колишні поліцейські добровільно перейшли на бік країни-агресора. Підозрювані вступили до лав псевдооргану окупантів – так званої «народної міліції». Також вони вказували військовослужбовцям РФ на місця розташування Ізюмської окружної прокуратури Харківської області та інших адміністративних будівель м. Ізюм.  

Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — співробітники ДБР, Управління СБУ в Харківській області та Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.