Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 7,5 років за ґратами засуджено жителя Сумщини, який під виглядом вакцини вколов пенсіонерам снодійне та скоїв розбійний напад

За публічного обвинувачення Конотопської окружної прокуратури суд визнав чоловіка винним в розбійному нападі на родину пенсіонерів, підпалі їхнього будинку та викраденні документів (ч. 3 ст. 187, ч. 2 ст. 194, ч. 1 ст. 357 КК України). Його засуджено до 7 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією всього майна, крім житла.

Прокурор у суді довів, що у травні 2021 року в с. Озаричі Конотопського району в будинок пенсіонерів прийшов чоловік, який назвався фельдшером та запропонував їм вакцинуватися від COVID-19, оскільки вони знаходяться в зоні ризику. Господарі будинку погодилися, але «фельдшер» замість вакцини вколов пенсіонерам снодійне. Чоловік почекав, доки вони заснуть, і почав шукати у їхніх речах гроші та інші цінності.

Коли 79-річна жінка отямилася, нападник став наносити їй удари та вимагати гроші. Не отримавши бажаного, він забрав мобільний телефон та банківську картку. А тікаючи, підпалив веранду, аби таким чином приховати свій злочин. Пенсіонерам вдалося загасити пожежу та викликати поліцію.

Встановлено, що чоловік готувався до злочину заздалегідь. У нього було знайдено записи з даними потерпілих, пляшечки зі снодійним та шприци.

Досудове розслідування здійснювалося Конотопським районним відділом поліції головного управління Нацполіції в Сумській області.

За матеріалами Сумської обласної прокуратури