Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 6,5 років ув’язнення засуджено громадянина РФ, який охороняв ексватажка «ЛНР»

За публічного обвинувачення прокурорів Луганської обласної прокуратури суд визнав громадянина РФ винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України). Його засуджено 6 років 6 місяців позбавлення волі.

У суді прокурори довели, що житель Воронезької області РФ у 2015 році прибув на тимчасово окуповану територію Луганщини. Він вступив до лав так званої «служби урядової безпеки міністерства внутрішніх справ ЛНР».

У складі озброєної групи з кількох десятків осіб засуджений «ніс службу» з охорони найближчого оточення голови псевдореспубліки у Луганську. Виконував покладені на нього обов’язки у незаконному збройному формуванні окупаційної адміністрації РФ з метою зміни меж території та державного кордону України.

Від початку російської агресії він був направлений для участі у так званій «спецоперації» на території України. Воював у лавах збройних формувань країни-агресора на східному фронті.

У серпні 2022 року після отриманого поранення військовослужбовці Збройних Сил України взяли його у полон.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.