Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 6 років ув’язнення засуджено колишню працівницю слідчого ізолятора Херсона за держзраду

За публічного обвинувачення прокурорів Херсонської обласної прокуратури визнано винною у державній зраді колишню співробітницю ДУ «Херсонський слідчий ізолятор» (ч. 2 ст. 111 КК України).

Ураховуючи співпрацю зі слідством, а також сприяння у викритті інших осіб причетних до злочинів проти основ національної безпеки України, суд призначив їй покарання - 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Доведено, що жінка під час тимчасової окупації Херсона, порушуючи присягу працівника правоохоронного органу та усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, перейшла на бік ворога. Вона служила окупантам у незаконно створеному органі - так званому «Следственный изолятор № 1» на псевдопосаді «старшего оперуполномоченного».

Фактично своїми діями вона сприяла функціонуванню псевдоправоохоронного органу на тимчасово окупованій території та утвердженню політики держави-агресора.

До набрання вироком законної сили жінка перебуватиме під вартою.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі.