Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 6 років 8 місяців за ґратами засуджено чоловіка за напад на 12-річну дівчинку, яка з друзями збирала гроші на ЗСУ

За принципової позиції ювенальних прокурорів Шевченківської окружної прокуратури м. Києва оголошено обвинувальний вирок уродженцю Полтавської області, який намагався пограбувати малолітню дитину (ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 186 КК України).

Вироком Шевченківського районного суду м. Києва чоловіка визнано винним в інкримінованому злочині та засуджено до 6 років та 8 місяців позбавлення волі.

Прокурори у суді довели, що засуджений у вересні 2022 року, перебуваючи на вул. Хрещатик, помітив групу підлітків, які грали на музичних інструментах та збирали гроші на підтримку Збройних Сил України.

Завершивши виступ, діти помістили зібрані кошти у рюкзак 12-річної дівчинки. Чоловік прослідкував за компанією, та, наздогнавши потерпілу, схопив її за волосся і рюкзак, повалив на землю і протягнув близько 2 метрів, намагаючись відібрати кошти.

Його дії зупинили небайдужі перехожі, які затримали чоловіка до приїзду правоохоронців.

Під час судового розгляду він свою вину визнав частково. Зокрема стверджував, що не мав наміру грабувати дитину та застосовувати до неї насильство.

Водночас, прокурор у суді довів, що показання чоловіка це лише спосіб уникнути відповідальності за інкримінований злочин. Усі досліджені в ході судового розгляду докази у своїй сукупності свідчили про прямий намір вчинити цей напад.

Наразі засуджений перебуває у слідчому ізоляторі. До набрання вироком законної сили обраний обвинуваченому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою залишено без змін.