Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 50 000 доларів США за групу військовозобов’язаних – на Закарпатті шістьох осіб затримали на організації переправлення через кордон

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури шістьох осіб викрито та затримано за фактом організації незаконного переправлення групи військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, шестеро чоловіків налагодили схему переміщення до країн ЄС військовозобов’язаних. 

Групу чоловіків з 10 осіб планували переправити надувним човном через річку. За свої послуги затримані планували одержати до 50 000 доларів США грошової винагороди.

Вирішується питання щодо повідомлення викритим особам про підозру.

Операцію з викриття провели прокурори спільно зі слідчими Ужгородського райуправління поліції, співробітниками відділу міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області та оперативниками Чопського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.