Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 4 років ув’язнення засудили колаборанта з Балаклії на Харківщині

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав чоловіка винним у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Йому призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування та займатися діяльністю, пов’язаною з наданням публічних послуг, на строк 10 років з конфіскацією всього майна.

Прокурори довели, що у червні 2022 року, коли м. Балаклія перебувало під російською окупацією, місцевий житель вирішив працювати на ворогів.

Він отримав пропозицію від так званого заступника начальника «Балаклейского отдела полиции Изюмского района УВД ВГА Харьковской области» щодо охорони приміщення аптеки та будівлі місцевого ринку, на що погодився. Колаборант також супроводжував «збирачку данини» під час збирання оплати з торговців ринку.

Чоловік у судовому засіданні свою провину визнав частково та додав, що жодних договорів чи заяв про прийом на роботу він не підписував, грошей чи іншої допомоги за свою роботу не отримував.

Триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Харківській області.