Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 15 років за ґратами засуджено ворожого агента, який зливав дані про обороноздатність Одещини та наводив ракети по регіону

За публічного обвинувачення прокурорів Одеської обласної прокуратури жителя Одеси визнано винним у державній зраді та незаконному поводженні з вогнепальною зброєю та боєприпасами (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 263 КК України).

Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори у суді довели, що чоловік добровільно сприяв державі-агресору у проведенні підривної діяльності проти України.

Інформатор розвідував в Одесі і області чисельність та маршрути переміщення особового складу, захисні укріплення, їхнє маскування, місця зосередження бойової техніки та озброєння ЗСУ.

Він збирав у соцмережах та телеграм-каналах інформацію про волонтерів, які надають допомогу силам оборони України, одеситів, які займають і транслюють суспільству активну проукраїнську позицію.

Також агент передавав російським кураторам інформацію про персональні дані відомих йому українських військовослужбовців для подальшого їх знищення та вчинення щодо них інших злочинів.

Намагаючись максимально використати свій потенціал зі збору розвідувальної інформації, засуджений передавав білоруській журналістці дані про підготовку підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України до оборони Одещини.

Передану інформацію у подальшому ворог використовував для нанесення ракетних ударів по регіону.

Під час затримання у чоловіка виявлено та вилучено мобільний телефон, який використовувався в злочинній діяльності та вогнепальну зброю з боєприпасами.

У судовому засіданні він визнав свою вину, утім не розкаявся у вчинених злочинах, з огляду на свої ідеологічні вподобання.

Досудове розслідування здійснювалося Управлінням СБУ в Одеській області.