Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 15 років позбавлення волі засуджено чотирьох чергових учасників нзф рф, які воювали проти своєї держави

За публічного обвинувачення Львівської та Полтавської обласних прокуратур визнано винними чотирьох громадян України за фактами державної зради, колабораційної діяльності, участі у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Всім чотирьом призначено покарання - 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори в суді довели, що мешканці Донеччини та Луганська у лютому 2022 року добровільно перейшли на бік ворога. Вони вступили до незаконних збройних формувань так званої «народної міліції днр та лнр». 

Чоловіки пройшли військову підготовку та були зараховані до мотострілецької бригади. Один із засуджених виконував обов’язки фельдшера та стрілка, інший – стрілка. Вони забезпечували безпеку місць перебування армії рф. Засуджені воювали у населених пунктах Донецької, Луганської та Харківської областей.

Також доведено, що у жовтні 2022 року двоє жителів АР Крим добровільно вступили до мотострілкової дивізії Південного військового округу збройних сил рф. 

Після військової підготовки на полігоні держави-агресора чоловіки воювали проти ЗСУ на Запорізькому напрямку та здійснювали окупацію захоплених територій України.  

Один із них служив на посаді стрілка та облаштовував інженерно-фортифікаційні укріплення на території аеродрому в м. Бердянськ. 

Інший був заступником командира взводу та поблизу населених пунктів Новофедорівка, Очеретувате та інших виконував завдання командирів рф з утримання бойових позицій.     

Всі четверо були затримані військовослужбовцями ЗСУ.     

Досудові розслідування – СБУ.