Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 14 років позбавлення волі засуджено третього ексвійськовослужбовця ЗСУ-зрадника, який повернувся в Україну з армією РФ

За публічного обвинувачення Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері судом визнано винним у державній зраді та дезертирстві ще одного колишнього військовослужбовця ЗСУ, якого взяли в полон у складі збройних сил РФ (ст. 408, ст. 111 КК України). Суд призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 14 років.

Встановлено, що громадянин України, перебуваючи на військовій службі у АР Крим в 2014 році зрадив присязі та відмовився виконати наказ про передислокацію військової частини із півострова. Він вступив на службу до збройних сил РФ. Через вісім років – 25 лютого 2022 року колишній військовий ЗСУ разом зі ще двома зрадниками повернувся на територію України у складі окупаційних військ, які ввійшли в м. Нова Каховка Херсонської області.

Їх було взято в полон у складі артдивізіону 126-ї окремої гвардійської бригади берегової оборони РФ, що зазнав поразки від українських десантників у Миколаївській області.

Двом іншим військовослужбовцям-зрадникам суд вже виніс покарання у виді 14 та 15 років позбавлення волі.