Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Волині до 12 років позбавлення волі засуджено помічника голови однієї з адміністрацій так званої «лнр»

За публічного обвинувачення прокурорів Волинської обласної прокуратури суд в порядку спеціального судового провадження визнав жителя міста Кремінна Луганської області винним у колабораційній діяльності (ч. 2, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Йому призначено покарання – 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також позбавлено на 15 років права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, органах державного управління і контролю, підприємствах і організаціях.

Прокурори у суді довели, що чоловік після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну добровільно пішов на співпрацю з окупантами. Він погодився обійняти посаду «помічника голови адміністрації Кремінського району лнр».

Засуджений здійснював інформаційну діяльність, спрямовану на підтримку держави-агресора та її окупаційної адміністрації.

У місцевих пропагандистських медіа він просував ідеї проросійської спрямованості й встановлення на території Луганської області влади рф та наративи «руського миру».

До окупації міста громадянин обіймав посаду головного спеціаліста одного з відділів Кремінської міської ради.

Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ у Волинській області.