Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 11 років за ґратами засуджено помічника гранатометника мотострілецького батальйону «ЛНР»

За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури судом ухвалено вирок громадянину України за вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, за попередньою змовою групою осіб, за участь у терористичній організації і діяльності не передбачених законом збройних формувань, а також незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 263 КК України). Йому призначено покарання у вигляді 11 років позбавлення волі.

Прокурорами у суді доведено, що з червня 2018 по листопад 2021 року мешканець м. Красний Луч, перебуваючи на тимчасово окупованих територіях Луганської і Донецької областей, став стрілком-помічником гранатометника у 2 мотострілецькому батальйоні 7 окремої мотострілецької бригади 2 армійського корпусу народної міліції псевдоміністерства оборони «ЛНР».

Мотострілок ніс службу на позиціях окупантів «Промінь», «9», «Птахи», «220», а також виїжджав на бойові чергування у районі «Світлодарської дуги».

У листопаді 2021 року його затримали українські військовослужбовці у Бахмутському районі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.