Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 10 років за ґратами засуджено харків‘янина, який виготовляв листівки для підняття «бойового духу» російської армії

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав харків’янина винним у колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Йому призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов‘язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій на 10 років.

Прокурори у суді довели, що колишній художник-постановник одного з телеканалів Харківщини виготовляв у себе вдома листівки із зображенням забороненої символіки та триколору російського прапора.

Виготовлені макети листівок він надсилав своїй доньці, яка проживає в РФ. Вона, у свою чергу, зверталася до російських міністерств та пропонувала «творіння» свого батька для розповсюдження серед особового складу ЗС РФ та незаконних збройних формувань «ЛНР» та «ДНР».

Встановлено, що російські посадовці були вдячні харків’янину за підняття «бойового духу» військових РФ.

Засуджений у суді повідомив, що, зі слів доньки, в середині квітня 2022 року за один день для армії РФ надрукували 1000 екземплярів листівок за його макетами.

Також чоловік зберігав у себе вдома радянську та антиукраїнську літературу, а також книгу колишнього президента-втікача.

У суді колишній артдиректор повністю визнав свою вину.

Досудове розслідування здійснювалось Управлінням СБУ в Харківській області.