Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 10 років ув’язнення засуджено мінометника «ЛНР»

За публічного обвинувачення Луганської обласної прокуратури мінометника «народної міліції ЛНР» засуджено до 10 років за ґратами. Суд визнав його винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України).

Прокурори у суді довели, що з липня 2015 року житель селища Лозівський Слов’яносербського району, маючи активну проросійську позицію, служив у незаконному збройному формуванні «народної міліції ЛНР». Він двічі укладав контракт на проходження «військової служби».

Засуджений брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України у складі «мінометного взводу», що дислокувався в місті Алчевськ. Періодично виїжджав на лінію бойового зіткнення та заступав у добові наряди з метою охорони складів з боєприпасами.

Під час повномасштабного російського вторгнення в Україну чоловіка мобілізували до окупаційних військ держави-агресора. Він воював у Лисичанську та Гірському на Луганщині.

На початку вересня 2022 року українська армія взяла його у полон.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.