Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Директору підприємства, яке імпортувало в Україну авіаційне паливо, повідомлено про підозру в ухиленні від сплати майже 42 млн грн податків

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора директору підприємства повідомлено про підозру в умисному ухиленні від сплати податків (ч. 3 ст. 212 КК України).

За даними слідства, очолюване підозрюваним підприємство здійснює оптову торгівлю пально-мастильними матеріалами. Воно імпортувало на митну територію України авіаційне паливо, яке у подальшому використовувало на власний розсуд та мало сплатити податок у сумі 210 євро з тонни палива.

З метою ухилення від сплати податків директор підприємства імітував переробку цього палива у розчинник. Це надало можливість безпідставно використати пільги та застосувати зменшену ставку податку. Внаслідок таких дій підозрюваного підприємство не сплатило до бюджету майже 42 млн грн податків.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється детективами Бюро економічної безпеки України

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.