Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Директорку поліграфічної компанії підозрюють у колабораційній діяльності

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру громадянці України за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрювана здійснювала господарську діяльність у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією рф.

Будучи керівником поліграфічного підприємства в АР Крим, після анексії півострову рф вона перереєструвала фірму в так званій «межрайонной инспенкции федеральной налоговой службы №9 по Республике Крым».

Після початку повномасштабного вторгнення рф підприємство продовжило виготовляти поліграфічну продукцію на тимчасово окупованій території АР Крим. А його очільниця організувала механізм переміщення готової продукції на територію України.

Для цього під час ввезення поліграфічних товарів на митну територію України митним органам надавалася недостовірна інформація щодо фірми-імпортера, а також країни виготовлення товару - у документах країною виробником значилася Сирія.

Надалі продукцію відвантажували в складські приміщення у Києві, після чого реалізовували на території України.

Кошти, отримані від продажу товару на території України, підозрювана через підконтрольні підприємства переправляла на тимчасово окуповану територію АР Крим. 

Також досліджується причетність цього поліграфічного підприємства до проведення незаконного референдуму в АР Крим у 2014 році та друкування бюлетенів для голосування.

Наразі за клопотанням прокурора підозрюваній обрано безальтернативний запобіжний захід - тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється ДЗНД СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.