Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін виступив на Варшавському безпековому форумі

Генеральний прокурор Андрій Костін взяв участь у Варшавському безпековому форумі. В рамках міжнародного заходу на високому рівні обговорювали, зокрема, питання спільних дій міжнародної спільноти щодо притягнення до відповідальності за злочин агресії та воєнні злочини, скоєні в Україні.

«Правосуддя. У цьому слові принципова відмінність між нашою країною і російським агресором. Ми поважаємо право, ми поважаємо міжнародне право. І ми - українська держава - потребуємо правосуддя і справедливості. І наша боротьба - це не війна між Україною та Росією, це війна між усім демократичним світом і тотальним злом. Це тотальне зло руйнує усталений світовий порядок. Але, я впевнений, сила права переважить над правом сили», - сказав Андрій Костін.

Говорячи про механізми притягнення до відповідальності, Генпрокурор наголосив, що Спеціальний трибунал, Міжнародний кримінальний суд та національні кримінальні провадження будуть лише доповнювати одне одного і дозволять відновити справедливість на всіх рівнях.

«Необхідність створення Спеціального міжнародного трибуналу за злочин агресії - це не українська забаганка. Це найпотужніший та найдієвіший механізм притягнення до відповідальності. Лише так основи міжнародного права будуть відновлені», - наголосив він.