Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Держзрада та порушення порядку несення військової служби – судитимуть екскерівника УСБУ в Харківській області

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора закінчено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно екскерівника Управління СБУ в Харківській області за фактами вчинення державної зради, самовільного залишення військової частини або місця служби та непокори (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 407, ч. 4 ст. 402 КК України).

Розслідуванням встановлено, що екскерівник Управління СБУ в області, володіючи інформацією про проведення 24 лютого 2022 року збройними силами рф наступальної операції на територію України, вчиняв незаконні дії, спрямовані на проведенні підривної діяльності проти України з метою заподіяння шкоди обороноздатності та державній безпеці.

Він був переконаний в успішності операції держави-агресора та розраховував на поблажливе ставлення до себе зі сторони окупаційної влади рф.

Екскерівник Управління СБУ:

Досудове розслідування здійснювалося ГСУ ДБР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.