Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Держзрада та підтримка країни-агресора – судитимуть харків’янина

Харківською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану, та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників (ч. 2 ст. 111, ч.1 ст. 436-2 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом березня 2022 року чоловік підтримував спілкування з представником ФСБ РФ та передавав йому інформацію про місцезнаходження ЗСУ у м. Харкові. Під час спілкування зі своїми знайомими обвинувачений намагався схилити їх підтримувати РФ та визнати її агресію необхідною в Україні. Чоловік також наголошував на тому, що окупація військами РФ території України є повністю виправданою, наводячи приклад м. Токмак Запорізької області.

Досудове розслідування здійснювалося Управлінням СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.