Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Держзрада та незаконне переправлення неповнолітнього з окупованої Київщини до РБ – судитимуть колишнього військового

Ювенальні прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього українського військовослужбовця за фактом вчинення державної зради та порушення законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений проходив службу у військовій частині Збройних Сил України з дислокацією у місті Севастополь. У лютому 2014 року він перейшов на бік ворога.

Під час широкомасштабного вторгнення спільно з військовими формуваннями рф він перетнув державний кордон України та брав безпосередню участь у збройній агресії на території села Хочева Вишгородського району Київської області.

У березні 2022 року спільно з трьома російськими військовими обвинувачений незаконно затримав двох жителів окупованої території. Один із затриманих – неповнолітній. Погрожуючи вбивством та нанесенням тілесних ушкоджень, потерпілих перевезли до Республіки Білорусь.

Неповнолітнього хлопця було поміщено до дитячого будинку в місті Мозирь, а іншого потерпілого переправлено на територію рф.

Наразі дитину вдалося повернути додому.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося Головним слідчим управлінням Національної поліції України.