Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Держзрада та колабораційна діяльність - судитимуть прокурора окружної прокуратури Луганщини

Прокурорами Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно прокурора однієї з окружних прокуратур Луганської області за фактами державної зради та  колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений, будучи прокурором окружної прокуратури, вступив у злочинну змову з представниками так званої «ЛНР» окупаційної адміністрації РФ та надав їм допомогу в утворенні та організації роботи псевдопрокуратури Біловодського району ЛНР. В подальшому він зайняв посаду прокурора у цьому незаконно створеному органі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Краматорську, за оперативного супроводу Головного управління з протидії системним загрозам управлінню державою Департаменту захисту національної державності СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.