Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Держзрада і колабораційна діяльність - старості та мешканцю окупованого населеного пункту Харківщини повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру старості Козачолопанського старостинського округу Дергачівської територіальної громади у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України), а також мешканецю смт Козача Лопань - у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, староста перейшла на бік ворога. Вона проводить роботу з налагодження поставок так званої "гуманітарної допомоги" з РФ та висвітлює це в російських ЗМІ. Крім того, жінка вербує з числа місцевого населення осіб, які зможуть працювати в інтересах агресора.

Мешканець смт Козача Лопань добровільно зайняв посаду "т.в.о. голови тимчасової адміністрації ". Він сприяє перепідключенню комунальних комунікацій населеного пункту до комунікаційних ліній РФ, передає в управління агресора господарські підприємства.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Харківській області.