Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Державна зрада та розграбування національних ресурсів у Криму – судитимуть народного депутата

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора до суду скеровується обвинувальний акт стосовно народного депутата України за фактом вчинення ним державної зради та незакінченого замаху на розграбування національних цінностей на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст. 28, ч.1 ст.111, ч.2 ст.28, ч.3 ст. 15, ч.1 ст. 438 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений народний депутат України протягом 2015-2020 років здійснював допомогу представникам країни-агресора у проведенні підривної діяльності проти України.

У 2015 році, сприяючи РФ в розграбуванні національних цінностей на тимчасово окупованій території АР Крим, він передав її представникам відомості та документацію для незаконного видобутку нафти і газу у Прикерченському шельфі Чорного моря у виключній (морській) економічні зоні України. Ресурси цього родовища у грошовому еквіваленті складають понад 38 мільярдів гривень.

Обвинувачений допомагав іноземній державі у підривній діяльності проти України шляхом ведення інформаційної війни. Він надавав консультативну допомогу у розгортанні серед українців мережі впливу та розповсюдження антиукраїнських наративів РФ.

Він також підозрюється в тому, що передав іноземній державі – РФ інформацію про дислокацію секретного підрозділу Міністерства оборони України.

Досудове розслідувнння здійснювалося слідчими ДБР і СБУ. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.