Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Депутату Держдуми РФ повідомлено про підозру за організацію проведення референдуму на тимчасово окупованій території Херсонщини

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру депутату Державної думи Федеральних зборів РФ у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 3 ст. 110 КК України).

За даними слідства, представник влади РФ з 23 по 28 вересня 2022 року брав активну участь у забезпеченні організації і проведенні псевдореферендуму на тимчасово окупованій території Херсонської області. За сфальсифікованими результатами цього псевдореферендуму переважна більшість проголосувала за входження Херсонської області до складу РФ на правах її суб’єкта.

Підозрюваний за попередньою змовою групою осіб, переслідував мету щодо зміни меж території та державного кордону України, усвідомлюючи можливість настання тяжких наслідків у вигляді порушення державного суверенітету і територіальної недоторканості держави.

Окрім цього, з метою виконання завдань з реалізації спільного злочинного плану щодо анексії тимчасово окупованої території Херсонщини, депутат Держдуми РФ 3 жовтня 2022 року взяв участь у засіданні законодавчого органу держави-агресора.

Він особисто проголосував за закони про прийняття до складу РФ Херсонської області.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Служби безпеки України за оперативного супроводу Департаменту захисту інтересів суспільстваі держави Нацполіції України.