Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Черговий російський пропагандист отримав вирок в українському суді

За публічного обвинувачення прокурорів Сумської обласної прокуратури до 12 років позбавлення волі засуджено блогера-мільйонника, який виправдовує збройну агресію рф.

Його визнано винним у колабораційній діяльності та виправдовуванні збройної агресії рф проти України (ч. 6 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Блогер, який називає себе головним спікером війни, за його словами, допомагає росіянам «мобилизоваться и держать информационный удар». Виправдовуючи поразки військових рф, він розповсюджує класичні фейки російської пропаганди.

Засуджений народився та тривалий час проживав у м. Суми, а у 2014 року виїхав у рф. На його майно на території Сумської області рішенням суду накладено арешт.

Це вже третій вирок російським пропагандистам цього року. У лютому 2023 року до 5 років позбавлення волі було засуджено директора російського пропагандистського телеканалу «RT» за заклики до геноциду українського народу. У листопаді 2023 року 10 років позбавлення волі отримав російський пропагандист, який у своїй книзі стверджував про неспроможність української держави до подальшого існування, неповноцінність та другосортність української нації. Також він закликав владу рф провести так звану «денацифікацію» України.