Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Будівельні роботи в аеропорту «Ужгород» зі збитками у 7,5 млн грн – судитимуть ексдиректора летовища та підрядника

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти стосовно колишнього директора аеропорту «Ужгород» та керівника підрядного товариства.

Екскерівнику аеропорту інкриміновано службову недбалість (ч. 2 ст. 367 КК України), підряднику – заволодіння бюджетними коштами та службове підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що комунальне підприємство та підрядне товариство уклали договір на проведення реконструкції світлосигнальної системи аеродрому і системи її електропостачання. Загальна вартість проєкту становила майже 79 млн грн.

Під час будівництва підрядник за завищеною вартістю придбав спецобладнання, яке не відповідало вказаним у документації вимогам. При цьому вніс недостовірні дані до акту вартості вмонтованого устаткування. Чинний на той час керівник летовища, неналежно виконуючи службові обов’язки, погодив підроблений документ.

Внаслідок неправомірних дій збитки державному бюджету склали 7,5 млн грн.

На майно обвинувачених накладено арешт на загальну суму близько 4,2 млн грн.

Прокуратура звернулася до суду з цивільним позовом для повного відшкодування завданих збитків.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції в Закарпатській області, оперативний супровід – обласне Управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.