Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Брали участь у штурмі «Азовсталі» - семи громадянам повідомлено про підозру у держзраді

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора складено повідомлення про підозру семи громадянам України у державній зраді, а також участі у не передбачених законом збройних формуваннях та нападі на підприємства (ч. 1 ст. 111 (в ред. 2014 року), ч. 2 ст. 111, ч. 3, 4 ст. 260 КК України).

За даними слідства, шестеро громадян України на чолі з так званим «міністром внутрішніх справ ДНР» - колишнім заступником начальника управління - начальника відділу боротьби з торгівлею управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУ МВС України в Донецькій області, в умовах воєнного стану перейшли на бік ворога. Вони брали участь у складі не передбачених законами України воєнізованих формувань. У травні 2022 року у складі «спецпідрозділу КАСКАД МВС ДНР» вони здійснювали штурм заводу «Азовсталь», який оборонявся військовослужбовцями Збройних Сил України, а також керували захопленням їх у полон.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління ДБР за оперативного супроводу співробітників Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.