Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Бив, душив та намагався вбити 12-річного пасинка – повідомлено про підозру мешканцю Київщини

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Білоцерківської окружної прокуратури чоловікові повідомлено про підозру за фактом замаху на умисне вбивство 12-річної дитини (ч. 2 ст. 15 п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України). За клопотанням прокуратури йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

За даними слідства, 1 жовтня 2022 року в одному із сіл Білоцерківського району підозрюваний, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, підійшов до пасинка, з яким у нього склалися неприязні стосунки, та обома руками почав бити його по голові й тулубу. Після численних ударів чоловік схопив хлопця за шию та намагався задушити, погрожуючи йому вбивством. Мати і бабуся потерпілого силою відтягнули чоловіка від дитини та відвели до іншої кімнати у будинку.

Проте через деякий час чоловік знову напав на дитину, накинувши на його шию кабель. Від сильного стискання шиї хлопець почав хрипіти та задихатися, а вітчим при цьому продовжував наголошувати на тому, що він його вб’є. Дії чоловіка знову припинили мати та бабуся дитини.

Наразі до суду скеровано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється Білоцерківським райуправлінням ГУ Нацполіції в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.