Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Бажала більше «прильотів» по містах західних регіонів України, аби «не «розслаблялися» – на Житомирщині судитимуть тіктокерку

Прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жительки Коростеня за фактом публічних закликів до підтримки рішень та дій держави-агресора (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що на початку липня 2023 року жінка вночі спілкувалася онлайн у соцмережі TikTok. Під час прямої трансляції вона стверджувала, що повинно бути більше «прильотів» по містах західних регіонів України.

У відеоконтенті тіктокерка з використанням нецензурної лексики схвалювала ракетні обстріли Львова та інших міст, щоб «не розслаблялися, бо живуть попереднім життям». На її думку, тоді вони «пам’ятатимуть, що війна не закінчилася».

Відео в акаунті обвинуваченої могла переглядати численна аудиторія.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Житомирській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.