Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Балаклійському міському голові повідомлено про підозру у держзраді та колабораційній діяльності

Харківською обласною прокуратурою заочно повідомлено про підозру Балаклійському міському голові за фактом державної зради та колаборційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у листопаді 2015 року чоловіка обрано Балаклійським міським головою Ізюмського району Харківської області. Під час окупації збройними силами РФ у березні 2022 року міста міський голова прийняв рішення перейти на бік ворога. Він надав добровільну згоду на виконання повноважень міського голови у підтримуваному окупаційним режимом органі місцевого самоврядування.

28 березня підозрюваний провів нараду керівництва Балаклійської міської ради, в ході якої агітував своїх заступників до лояльного ставлення як до окупаційних військ, так і до РФ в цілому. У цей же день він провів зібрання місцевих мешканців та повідомив про видачу «гуманітарної допомоги» військовими РФ, а також про те, що ним ведуться перемовини з керівництвом окупаційних військ щодо налагодження роботи комунальних служб у місті.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Управління СБУ в Харківській області.