Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Атестація прокурорів регіональних прокуратур 2020-2021 років



Відповідно до наказу Генерального прокурора Руслана Рябошапки №221 від 3 жовтня 2019 року стартує атестація діючих прокурорів регіональних прокуратур. Початок атестації – 2 березня.

Процес атестації

Процес атестації однаковий для всіх прокурорів і є ідентичним до процедури атестації прокурорів Генеральної прокуратури перед створенням Офісу Генерального прокурора.

Для атестації прокурорів було вже створено дві кадрові комісії, які очолюють заступники Генерального прокурора Віктор Чумак і Віталій Касько. Планується створення ще 10 кадрових комісій. Також до складу комісій входять працівники Офісу Генерального прокурора, представники міжнародних неурядових організацій, проектів міжнародної технічної допомоги та дипломатичних місій.

Перший та другий етапи атестації пройдуть з 2 по 5 березня 2020 року у Києві. Дата та час тестування для кожного прокурора визначені у графіку за посиланням:
Графік складання іспиту у формі анонімного тестування з використанням комп’ютерної техніки з метою виявлення рівня знань та умінь у застосуванні закону, відповідності здійснювати повноваження прокурора (оновлено) .

Протягом 4 днів у них візьме участь орієнтовно 3700 прокурорів – ті, хто подав заяву. Кожен прокурор проходитиме два етапи атестації протягом одного дня, перерва між першим та другим етапом складатиме 5 годин. Такий графік було встановлено для оптимізації витрат часу та ресурсів прокурорів на участь у атестації. Крім того, важливим було забезпечити безперервність роботи регіональних прокуратур, тому прокурори кожної окремої прокуратури мають різні графіки.

Дати проведення третього етапу – співбесід - будуть визначені за результатами тестувань та перевірки поданих прокурорами документів. Кожен прокурор, який успішно пройде два перших етапи і буде допущений до третього, буде персонально поінформований про дату співбесіди.



Атестація пройде у три етапи:

I. Тест на знання та вміння застосовувати законодавство

Мета тестування – виявити рівень знань законодавства та вміння їх застосовувати для ефективного виконання прокурорських обов’язків. Під час тесту учасникам необхідно буде за допомогою комп’ютерної техніки за 100 хвилин дати відповідь на 100 запитань. Перелік запитань формується рандомно з загального переліку з 6000 запитань. Для якісної підготовки до атестації, можна скористатися списком правильних відповідей.

За кожну правильну відповідь кандидати отримають 1 бал. Для переходу на наступний етап потрібно набрати щонайменше 70 балів. Всі результати відображатимуться на екрані комп'ютера відразу після завершення тесту.

II. Тест на загальні здібності

Прокурори, які наберуть необхідну кількість балів, пройдуть до наступного етапу атестації – анонімного тестування на загальні здібності та навички, адаптованого для юристів. Іспит складається з 60 запитань, розбитих на 2 блоки: абстрактно-логічний (20 хвилин) та вербальний (8 хвилин). Тестування має адаптивний характер – кожне наступне запитання обирається системою з урахуванням індексу складності попереднього.

Для якісної підготовки до атестації, можна ознайомитись зі зразками питань за посиланням.

III. Виконання практичного завдання та співбесіда

Третій етап включатиме в себе такі елементи: по-перше, перед початком третього етапу буде проведено перевірку доброчесності прокурора. По-друге, прокурор має виконати письмове практичне завдання. По-третє, буде проведена співбесіда з кадровою комісією. Співбесіда проходитиме у форматі засідання комісії та включатиме в себе виконання практичного ситуаційного завдання. Після цього члени комісії у формі запитань та відповідей обговорюватимуть з кандидатом матеріали атестації, а також виконане ним практичне завдання. Крім того, в межах співбесіди можуть підніматися питання щодо професійної діяльності кандидата, в тому числі щодо його доброчесності. Рішення щодо успішної атестації прокурора після проходження співбесіди прийматиметься комісією шляхом відкритого голосування.

Результати атестації будуть оприлюднені на офіційному веб-сайті Офісу Генерального прокурора.




Результати складення іспиту у формі анонімного тестування на знання та вміння у застосуванні закону:

І група, 02.03.2020

ІІ група, 02.03.2020

І група, 03.03.2020

ІІ група, 03.03.2020

І група, 04.03.2020

ІІ група, 04.03.2020

І група, 05.03.2020

ІІ група, 05.03.2020

Результати складення іспиту у формі анонімного тестування на загальні здібності та навички:

І група, 02.03.2020

ІІ група, 02.03.2020

І група, 03.03.2020

ІІ група, 03.03.2020

І група, 04.03.2020

ІІ група, 04.03.2020

І група, 05.03.2020

ІІ група, 05.03.2020

Оперативні контакти:


Прокурори, які проходитимуть тестування з 2 по 5 березня 2020 року, у разі необхідності, можуть звертатися з відповідними заявами до першої та другої кадрових комісій з атестації прокурорів регіональних прокуратур згідно затвердженого графіку.

Зокрема, прокурори, які згідно графіку проходитимуть тестування у 1 групі, можуть звертатися за електронною адресою: [email protected].

Прокурори, які згідно графіку проходитимуть тестування у 2 групі, можуть звертатися за електронною адресою: [email protected].

Графік складання іспиту прокурорів регіональних прокуратур, у тому числі військових прокуратур регіонів України і об’єднаних сил, які з поважних причин не брали участь в атестації

Рішенням шістнадцятої кадрової комісії з атестації прокурорів регіональних прокуратур 2 листопада 2020 року затверджено графіки складання іспитів у формі анонімного тестування з використанням комп’ютерної техніки з метою виявлення знань та умінь у застосуванні закону, відповідності здійснювати повноваження прокурора та на загальні здібності та навички з використанням комп’ютерної техніки.

Прокурори, які наберуть 93 бали (прохідний бал встановлений наказом Генерального прокурора від 21.02.2020 № 105), будуть допущені до третього етапу атестації.

ГРАФІК на 09.11.2020

ГРАФІК на 11.11.2020

Електронна адреса шістнадцятої кадрової комісії з атестації прокурорів регіональних прокуратур [email protected]

Результати складення іспиту у формі анонімного тестування на загальні здібності та навички з використанням комп’ютерної техніки.

Списки прокурорів, які набрали 93 і більше балів:
09.11.2020   

Результати складення іспиту у формі анонімного тестування з використанням комп’ютерної техніки з метою виявлення рівня знань та умінь у застосуванні закону, відповідності здійснювати повноваження прокурора.
Списки прокурорів, які набрали 70 і більше балів:

11.11.2020 ( 1 група) , 11.11.2020 ( 2 група)

Результати складення іспиту у формі анонімного тестування на загальні здібності та навички з використанням комп’ютерної техніки.
Списки прокурорів, які набрали 93 і більше балів:

11.11.2020 ( 1 група) , 11.11.2020 ( 2 група)

Графік проведення співбесід прокурорами регіональних прокуратур, у тому числі військових прокуратур регіонів України і об’єднаних сил

Відповідно до Порядку проходження прокурорами атестації, затвердженого наказом Генерального прокурора 03 жовтня 2019 року № 221, оприлюднюємо графік проведення співбесід з метою виявлення відповідності прокурорів регіональних прокуратур, у тому числі військових прокуратур регіонів України і об’єднаних сил вимогам професійної компетентності, професійної етики і доброчесності.

Співбесіди проходитимуть з 10.12.2020 по 14.12.2020 у приміщенні Тренінгового центру прокурорів України - вул. Юрія Іллєнка, 81б. Написання практичних завдань розпочнеться о 08:00 год. у визначені графіком дати. Дозволяється користуватися паперовими текстами КПК, КК та Конвенцією про захист прав людини та основоположних свобод.

Після цього, о 10:00 год., прокурори запрошуються до проходження співбесід.

Прокурори повинні мати при собі паспорт або службове посвідчення прокурора.

ЗРАЗОК ПРАКТИЧНОГО ЗАВДАННЯ

ГРАФІК

Фізичні та юридичні особи, органи державної влади, органи місцевого самоврядування можуть надавати відомості, які можуть свідчити про невідповідність прокурора критеріям компетентності, професійної етики та доброчесності (у тому числі анонімно) на електронну адресу – [email protected]

Прокурори, які згідно графіку проходитимуть співбесіду, можуть звертатися до шістнадцятої кадрової комісії з атестації прокурорів регіональних прокуратур на електронну адресу [email protected].

Підсумки проведення співбесід прокурорів регіональних прокуратур, у тому числі військових прокуратур регіонів України і об’єднаних сил

Шістнадцята кадрова комісія

10.12.2020 , 11.12.2020 , 14.12.2020, 15.12.2020 

     Рішенням шістнадцятої кадрової комісії з атестації прокурорів регіональних прокуратур 19 лютого 2021 року затверджено графік складання іспиту у формі анонімного тестування з використанням комп’ютерної техніки з метою виявлення рівня знань та умінь у застосуванні закону, відповідності здійснювати повноваження прокурора для проходження атестації прокурорів регіональних прокуратур, у тому числі військових прокуратур регіонів України і об’єднаних сил на 26.02.2021.

Адреса тестування: м. Київ, вул. Юрія Іллєнка, 81 Б.

ГРАФІК НА 26.02.2021 (оновлено)

При собі необхідно мати службове посвідчення прокурора або паспорт.

ПЕРЕЛІК ТЕСТОВИХ ПИТАНЬ

ВІДПОВІДІ НА ТЕСТОВІ ПИТАННЯ

      Відповідно до пункту 2 розділу III Порядку проходження прокурорами атестації, затвердженого наказом Генерального прокурора від 03.10.2019 № 221, особи, які за результатами іспиту у формі анонімного тестування з використанням комп’ютерної техніки з метою виявлення рівня знань та умінь у застосуванні закону, відповідності здійснювати повноваження прокурора набрали 70 та більше балів, допускаються до складання іспиту у формі анонімного тестування на загальні здібності та навички з використанням комп’ютерної техніки у той же день відповідно до графіку, який буде оприлюднено на офіційному вебсайті Офісу Генерального прокурора 26.02.2021 упродовж 13:00 – 15:00.

      Складання іспиту на загальні здібності та навички для прокурорів місцевих прокуратур, військових прокуратур гарнізонів (на правах місцевих) складається з двох блоків: абстрактно-логічного та вербального, кожен з яких включає 30 запитань. За допомогою адаптивного механізму система обирає кожне наступне питання із урахуванням індексу складності попереднього. Таким чином, при наданні правильної відповіді на запитання, наступне буде запропоноване із підвищеним рівнем складності. Тестування буде відбуватись на комп’ютерах, які не підключені до мережі Інтернет.

      На вербальний блок виділено 8 хвилин, на абстрактно-логічний – 20 хвилин. Водночас, варто зосереджуватись на правильності відповідей, а не на тому, щоб пройти їх усі. Важливо, що в кожному питанні лише одна правильна відповідь, крім деяких завдань вербального тесту, де потрібно обрати два варіанти, про що буде окремо повідомлено в умові завдання. Можна пропускати питання, не надаючи жодної відповіді, але до цього завдання не можна буде повернутися пізніше.

      Результати кожного блоку підраховуються за допомогою стандартизованих балів за шкалою від 55 до 145 балів. Остаточна кількість балів за тестування на загальні здібності та навички виводиться шляхом підрахунку середнього арифметичного за результатами обох блоків.

Зразок тестових питань та правила складання іспиту

      Наказом Генерального прокурора від 21.02.2020 № 105 встановлено прохідний бал для успішного складання іспиту на загальні здібності та навички з використанням комп’ютерної техніки – 93 бали і 21.02.2020 оприлюднено зразок тестових питань та правил складання іспиту у рубриці «Новини» офіційного вебсайту Офісу Генерального прокурора.

Прокурори, які наберуть 93 бали, будуть допущені до третього етапу атестації.

Електронна адреса шістнадцятої кадрової комісії з атестації прокурорів регіональних прокуратур [email protected]

СПИСОК прокурорів, які набрали 70 і більше балів

СПИСОК прокурорів, які набрали 93 і більше балів

Графік проведення співбесід прокурорами регіональних прокуратур, у тому числі військових прокуратур регіонів України і об’єднаних сил

Співбесіди проходитимуть 30.03.2021 та 31.03.2021 у приміщенні Тренінгового центру прокурорів України - вул. Юрія Іллєнка, 81б. Написання практичних завдань розпочнеться о 08:00 год. у визначені графіком дати. Дозволяється користуватися паперовими текстами КПК, КК та Конвенцією про захист прав людини та основоположних свобод. Після цього, о 10:00 год., прокурори запрошуються до проходження співбесід. Прокурори повинні мати при собі паспорт або службове посвідчення прокурора.


ЗРАЗОК ПРАКТИЧНОГО ЗАВДАННЯ

ГРАФІК

Підсумки проведення співбесід прокурорів регіональних прокуратур, у тому числі військових прокуратур регіонів України і об’єднаних сил
Шістнадцята кадрова комісія
30.03.2021 , 31.03.2021

Рішенням шістнадцятої кадрової комісії з атестації прокурорів регіональних прокуратур від 27 липня 2021 року затверджено графік складання іспиту у формі анонімного тестування з використанням комп’ютерної техніки з метою виявлення знань та умінь у застосуванні закону, відповідності здійснювати повноваження прокурора на 2 серпня 2021 року для прокурорів регіональних прокуратур.

ГРАФІК для прокурорів регіональних прокуратур на 02.08.2021

Адреса проведення тестування: м. Київ, вул. Межигірська, 82. Культурний центр «М82».

Електронна адреса шістнадцятої кадрової комісії з атестації прокурорів регіональних прокуратур: [email protected].

СПИСКИ прокурорів, щодо яких шістнадцятою кадровою комісією перенесено складання іспитів з причин догляду за дитиною і проходження військової служби та інших поважних причин

СПИСОК прокурорів, які набрали 70 і більше балів 02.08.2021

Рішенням шістнадцятої кадрової комісії з атестації прокурорів регіональних прокуратур від 04.08.2021 затверджено графік складання іспиту у формі анонімного тестування на загальні здібності та навички з використанням комп’ютерної техніки на 10.08.2021 для прокурорів регіональних прокуратур.

ГРАФІК для прокурорів регіональних прокуратур на 10.08.2021

Електронна адреса шістнадцятої кадрової комісії з атестації прокурорів регіональних прокуратур: [email protected].
Адреса тестування: м. Київ, вул. Межигірська, 82. Культурний центр «М82».
При собі необхідно мати службове посвідчення прокурора або паспорт.
Прокурори, які наберуть 93 бали, будуть допущені до третього етапу атестації.

СПИСОК прокурорів, які набрали 93 і більше балів 10.08.2021

Відповідно до Порядку проходження прокурорами атестації, затвердженого наказом Генерального прокурора 03 жовтня 2019 року № 221 (далі – Порядок № 221), оприлюднюємо графік проведення співбесід з метою виявлення відповідності прокурорів регіональних прокуратур, у тому числі військових прокуратур регіонів України і об’єднаних сил вимогам професійної компетентності, професійної етики і доброчесності.

На виконання вимог Порядку № 221, Генеральним прокурором затверджено Перелік варіантів практичних завдань та оприлюднюємо ЗРАЗОК ПРАКТИЧНОГО ЗАВДАННЯ.

Співбесіди проходитимуть з 26.08.2021 по 03.09.2021 у приміщенні Тренінгового центру прокурорів України - вул. Юрія Іллєнка, 81б. Написання практичних завдань розпочнеться о 08:00 год. у визначені графіком дати. Дозволяється користуватися паперовими текстами КПК, КК та Конвенцією про захист прав людини та основоположних свобод.

Після цього, о 10:00 год., прокурори запрошуються до проходження співбесід.

Прокурори повинні мати при собі паспорт або службове посвідчення прокурора.

ГРАФІК

Фізичні та юридичні особи, органи державної влади, органи місцевого самоврядування можуть надавати відомості, які можуть свідчити про невідповідність прокурора критеріям компетентності, професійної етики та доброчесності (у тому числі анонімно) на електронну адресу – [email protected]

Прокурори, які згідно графіку проходитимуть співбесіду, можуть звертатися до шістнадцятої кадрової комісії з атестації прокурорів регіональних прокуратур на електронну адресу [email protected]

До уваги прокурорів регіональних прокуратур !

У зв’язку з технічними питаннями, які виникли під час підготовки до третього етапу атестації прокурорів регіональних прокуратур, у тому числі військових прокуратур регіонів України і об’єднаних сил - співбесід, які рішенням шістнадцятої кадрової комісії з атестації прокурорів регіональних прокуратур від 17.08.2021 призначені на 26 серпня – 3 вересня 2021 року, указаною комісією прийнято рішення про перенесення співбесід на кінець вересня - жовтень 2021 року.
Відповідно до розділу IV Порядку проходження прокурорами атестації, затвердженого наказом Генерального прокурора 03 жовтня 2019 року № 221 дата, час та місце проведення співбесід для прокурорів, співбесіди відносно яких перенесені будуть оприлюднені на офіційному веб-сайті Офісу Генерального прокурора.


ГРАФІК на 29.09.2021-08.10.2021

Підсумки проведення співбесід прокурорів регіональних прокуратур, у тому числі військових прокуратур регіонів України і об’єднаних сил

Шістнадцята кадрова комісія
29.09.2021, 30.09.2021, 01.10.2021, 04.10.2021, 05.10.2021, 06.10.2021, 07.10.2021, 08.10.2021


На виконання вимог пункту 2 розділу ІІ Порядку проходження прокурорами атестації, затвердженого наказом Генерального прокурора від 03.10.2019 № 221, виконувачем обов’язків Генерального прокурора Романом Говдою 07 грудня 2021 року затверджено ПЕРЕЛІК ТЕСТОВИХ ПИТАНЬ для іспиту у формі анонімного тестування з використанням комп’ютерної техніки з метою виявлення рівня знань та умінь у застосуванні закону, відповідності здійснювати повноваження прокурора для проходження атестації прокурорів регіональних прокуратур

ПЕРЕЛІК ТЕСТОВИХ ПИТАНЬ
ВІДПОВІДІ НА ТЕСТОВІ ПИТАННЯ

Відповідно до Порядку проходження прокурорами атестації, затвердженого наказом Генерального прокурора від 03 жовтня 2019 року № 221, оприлюднюємо графік складання іспиту у формі анонімного тестування з використанням комп’ютерної техніки з метою виявлення рівня знань та умінь у застосуванні закону, відповідності здійснювати повноваження прокурора для прокурорів регіональних прокуратур, у тому числі військових прокуратур регіонів України і об’єднаних сил.

Складання іспиту проходитиме 15.12.2021 у Тренінговому центрі прокурорів України за адресою: м. Київ, вул. Юрія Іллєнка, 81б.

Прокурори повинні мати при собі службове посвідчення або документ, що посвідчує особу.

ГРАФІК на 15.12.2021 (оновлено)

СПИСОК прокурорів, які набрали 70 і більше балів 15.12.2021

ГРАФІК на 16.12.2021

СПИСОК прокурорів, які набрали 70 і більше балів 16.12.2021

Прокурори, які згідно графіку проходитимуть іспит 15.12.2021, можуть звертатися за адресою електронної пошти шістнадцятої кадрової комісії з атестації прокурорів регіональних прокуратур: [email protected]   

 

Список прокурорів регіональних прокуратур щодо яких шістнадцятою кадровою комісією прийнято рішення про перенесення складання іспитів з поважних причин.


Відповідно до Порядку проходження прокурорами атестації, затвердженого наказом Генерального прокурора 03 жовтня 2019 року № 221, оприлюднюємо графік проведення співбесід з метою виявлення відповідності прокурорів регіональних прокуратур, у тому числі військових прокуратур регіонів України і об’єднаних сил, вимогам професійної компетентності, професійної етики і доброчесності.

Співбесіди проходитимуть 20.12.2021 у приміщенні Тренінгового центру прокурорів України - вул. Юрія Іллєнка, 81б.

Написання практичного завдання розпочнеться о 08:00 год. Під час написання практичного завдання дозволяється користуватися паперовими текстами КПК, КК та Конвенцією про захист прав людини та основоположних свобод.

Після цього, о 10:00 год., прокурори запрошуються до проходження співбесід.

Прокурори повинні мати при собі паспорт або службове посвідчення прокурора.

ГРАФІК на 20.12.2021 (оновлено)

Фізичні та юридичні особи, органи державної влади, органи місцевого самоврядування можуть надавати відомості, які можуть свідчити про невідповідність прокурора критеріям компетентності, професійної етики та доброчесності (у тому числі анонімно) на електронну адресу – [email protected]

Прокурори, які згідно графіку проходитимуть співбесіду, можуть звертатися до шістнадцятої кадрової комісії з атестації прокурорів регіональних прокуратур на електронну адресу [email protected]

Відповідно до пункту 18 розділу ІV Порядку проходження прокурорами атестації, затвердженого наказом Генеральної прокуратури України від 3 жовтня 2019 року № 221, оприлюднюються результати атестації прокурорів за підсумками проведення співбесід 20 грудня 2021 року.

Шістнадцята кадрова комісія СПИСОК


НАКАЗИ ТА ІНШІ ДОКУМЕНТИ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПРОКУРОРА ЩОДО АТЕСТАЦІЇ ПРОКУРОРІВ РЕГІОНАЛЬНИХ ПРОКУРАТУР