Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Армія рф вбила трьох та поранили п’ятьох цивільних - за фактом обстрілів півночі Донеччини розпочато розслідування

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

17 червня 2023 року російські окупаційні війська, ймовірно, з реактивних систем залпового вогню «Град» та «Смерч», обстріляли північний регіон області.

Снаряди поцілили по житлових кварталах м. Авдіївки, а також сіл Степанівки та Степового Іллінівської й Очеретинської територіальних громад і с. Макарівки Волноваського району.

Внаслідок вибухів загинуло троє місцевих мешканців. Це 52-річна жінка та чоловіки 52-х і 49-ти років. Останнього обстріл застав на вулиці, коли він йшов до колодязя набрати питної води. Його 20-річний син та ще четверо жінок, віком від 45 до 76 років, зазнали тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості.

Усіх доставили до медичних закладів з мінно-вибуховими травмами й осколковими пораненнями. У двох постраждалих діагностовано контузію та травматичний шок.

Вибуховими хвилями та вогнем пошкоджено житлові будинки й господарські споруди.

Прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф.