Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
АРМА передано активи підприємств, які належали російському олігарху, на 500 млн грн

За клопотаннями прокурорів Офісу Генерального прокурора в управління АРМА передано арештовані корпоративні права групи підприємств – одного з найбільших виробників пластмасової трубної продукції на території України. Також передано майнові комплекси 2 трубних заводів, 27 транспортних засобів і права на 9 торговельних марок. Загальна сума переданих активів становить майже 500 млн грн.

За даними слідства, в Україні діяла група підприємств, кінцевим бенефіціаром яких є російський олігарх. Вони займалися виробництвом полімерних трубопровідних систем для зовнішніх мереж водопостачання та водовідведення, газорозподілу, гарячого водопостачання і опалення. Крім України, структурні підрозділи фірм розташовані на території РФ, РБ та Республіки Казахстан.

Керівництво компанії, діючи в інтересах країни-агресора, створило на тимчасово окупованій території АР Крим торгові представництва підприємств і організувало реалізацію пластмасових труб. Також підприємства здійснювали будівництво трубопровідних мереж та водогону на тимчасово окупованому півострові.

Встановлено, що лише упродовж 2020-2021 років підприємства експортували до Російської Федерації виготовленої продукції на 100 млн гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими ГУ СБУ в АР Крим за оперативного супроводу Департаменту захисту інтересів суспільства і держави НП України.